Okulumuz Hakkında

Kuşburnu İlkokulu
Kuşburnu Köyü Kuşburnu Şehit Erol Taştan İlkokulu Diyadin/AĞRI
05075981754
05075981754
https://kusburnuilkokulu.meb.k12.tr
 Fotoğrafı

VİZYON

Okulumuz Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; kendi kendini yönetebilen, yaratıcı düşünceye sahip, mantıklı düşünebilen, araştıran, sorgulayan, öğrenmeyi davranış haline getirmiş öğrenciler yetiştirmenin yanı sıra kendini ve çevresini değiştirebilecek güçlü karakterler yetiştirmeyi vizyon olarak belirlemiştir. Her yerde ve her zaman başarılı olacak, geleceğe şimdiden hazır 21.yüzyılın; yaratıcı, dünyaya uyumlu,sorunlara çözüm getiren, girişken, vatansever, yüksek donanımlı, üretken, ahlaklı, dinamik, öğrenmeyi seven bireylerin yetiştirildiği bir okul olmak ve okulumuzun adını her yere duyurmaktır.

MİSYON

Öğrencilerimizi Türk toplumunun değerlerini, ahlakını önemseyen, ortaöğretime donanımlı ve başarılı bir şekilde geçen, görevini yapan ve sorumluluk yüklenebilen, kendilerine güvenen, çağdaş teknolojileri etkili bir şekilde kullanabilen, bilimsel düşünme, çalışma ve araştırma alışkanlığı kazanmış, bedensel ve ruhsal bakımdan gelişmiş, mensubiyet, mesuliyet sahibi insanlar olarak yetiştirmek hedefimizdir. İLKELERİMİZ: Ulusal kültürümüzü değerlerimiz ve Atatürkçü düşüncenin ışığında sunarak öğrencilerimizi aşağıdaki ilkeler doğrultusunda eğitmeyi amaçlamaktadır. Vatan ve dünya sorunlarına duyarlı olmak, insan ve vatandaşlık haklarına saygılı olmak, barıştan yana olmak, çevreyi koruma konusunda duyarlı olmak, gerçekçi olmak, araştırmacı ve bilimsel düşünceye sahip olmak, girişimci olmak, çok yönlü olmak, bilgi ve beceri ile davranmak, kendisiyle barışık, üretken ve uyumlu bir kişilik sahibi olmak.

BAŞARILAR

2016-2017 Eğitim Öğretim yılı Diyadin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü İlkokullar Arası Satranç Turnuvası Üçüncüsü olduk. 2019-2020 yılında LÖSEV´ den teşekkür belgesi aldık. 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Diyadin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İlkokullar Arası Satranç Turnuvasında ikinci olduk.
Öğretmen :5
Öğrenci :55
Derslik :4
Kütüphane Kitap Sayısı :877
Öğretim Şekli :TAM GÜN

Öğretim Şekli

TAM GÜN

Ders Başlama ve Bitiş

08.30-14.20

YABANCIDIL

İNGİLİZCE

Isınma Şekli

Soba

Servis Bilgisi

Bağlantı

Uydu İnternet (VSAT)

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık

İLÇEYE UZAKLIK 12 KM İL MERKEZİNE UZAKLIK 61 KM

Yerleşim Yeri Bilgisi

Sportif Etkinlikler

Bilimsel Etkinlikler

Proje Çalışmaları

Okulumuzda "Yarın Sizdeyiz, Sporumu Yapıyorum Dersime Giriyorum, 7´den 70´e Diyadin Okuyor, Yarın ki Misafirim Velim" projeleri yürütülmektedir.